Aminolase TPA - Total Protein Assimilation - 90 kapslí

Aminoláza je proteolytický (tzn. bílkoviny rozkládající) enzym, který rychle štěpí proteiny na aminokyseliny. Významným zdrojem proteinů jsou maso a mléčné výrobky, mezi špatně se štěpící protein rostlinného původu patří lepek.

Exp: 05/24


Cena bez DPH
1.482,14 Kč
Cena s DPH
1.660 Kč
Dostupnost
Na skladě

Doručení: 1-3 dny




Objednávací kód
AMINOTPA90
EAN produktu
855571001556

Aminolase TPA® - Total Protein Assimilation - 90 kapslí

DOPLNĚK STRAVY

Nadýmání a plynatost se mohou čas od času objevit po konzumaci bílkovin, jako je lepek, syrovátka, kasein, sója, hráškový nebo konopný protein. Pokud jste však jedním z mnoha lidí, kteří trpí zažívacími problémy po konzumaci jednoho nebo více těchto doplňkových zdrojů bílkovin, problém pravděpodobně není v potravinové intoleranci. Je pravděpodobnější, že bakterie ve vašem tlustém střevě konzumují bílkoviny, které nebyly správně rozloženy přirozenými trávicími procesy těla.

Aby bylo možné využít výhod bílkovin, musí být rozloženy na aminokyseliny a peptidy během prvních 90 minut po konzumaci. Jakmile tento 90minutový časový rámec skončí, veškerý protein, který nebyl rozložen a absorbován, se přesune do tlustého střeva. Ale problém s tlustým střevem je, že obsahuje určité procento proteobakterií (u každého člověka jiné). Tyto bakterie jsou schopny konzumovat bílkoviny a efektivně vám je kradou. Aby toho nebylo málo, tyto bakterie při konzumaci bílkovin produkují vedlejší produkty, velké množství toxinů, což vám i vašemu břichu může být velmi nepříjemné.

Maximální využití bílkovin ve stravě se nevztahuje pouze na zdroje bílkovin a/nebo doplňky stravy živočišného původu, ale i na rostlinné. To platí zejména pro lepek, protein v pšenici a dalších celých zrnech.

Pochopení trávení lepku

Lepek se skládá z několika různých proteinů – dvě hlavní skupiny jsou gliadin (ve vodě nerozpustný) a glutenin (ve vodě rozpustný). Lepkové bílkoviny jsou extrémně těžko stravitelné. Nestrávené lepkové proteiny mohou vyvolat určité reakce ve výstelce tenkého střeva, což má za následek různé úrovně citlivosti na lepek. Rozklad těchto proteinů může pomoci zmírnit příznaky spojené s citlivostí na lepek.

Regenerace svalů

Bylo prokázáno, že, když jíte nebo pijete protein a užíváte Aminolase, hladina aminokyselin v krvi se zvyšuje mnohem více než při pouhé konzumaci proteinu. Mezi tyto aminokyseliny patří aminokyseliny s rozvětveným řetězcem (BCAA), které hrají zásadní roli při syntéze a regeneraci svalů.

Aminolase poskytuje všechny komponenty potřebné k rozkladu proteinů do biologicky využitelné formy.

Aminolase by měla být užívána vždy, když konzumujete potraviny a doplňky stravy bohaté na bílkoviny, aby je pomohla strávit a rozložit je na lépe využitelnou formu, jako jsou esenciální aminokyseliny a prospěšné peptidy (tj. Di a Tri-peptidy).

Jak se získává aminoláza?

Aminoláza je specializovaná proteáza (enzym štěpící bílkoviny) získávaný z přátelských bakterií, také známých jako probiotika. Za účelem produkce aminolázy jsou tato probiotika izolována, a poté pěstována pomocí složitého fermentačního procesu. 

Fermentační médium nebo potrava pro bakterie obsahuje vysoké množství bílkovin pocházejících z rostlinných zdrojů. Proteiny jsou při tvorbě enzymu, který je schopen je štěpit a rozkládat, nezbytné. Jelikož bakterie, aby mohly toto proteinové médium rozložit, začnou samy o sobě požadovaný enzym vytvářet. 

Po vytvoření je vysoce specializovaný enzym extrahován a zapouzdřen jako Aminolase TPA.

Jak Aminolase působí?

Aminoláza pomáhá účinně a úplně rozkládat bílkoviny, takže tělo může maximalizovat vstřebávání aminokyselin do krevního oběhu. Tím se zkrátí doba, kdy je trávení vystaveno působení velkých proteinových řetězců, které mohou způsobit nepohodlí. Konzumace bílkovin s Aminolase výrazně zvyšuje hladinu aminokyselin v krvi ve srovnání s konzumací samotných bílkovin. Mezi tyto aminokyseliny patří aminokyseliny s rozvětveným řetězcem (BCAA), u kterých bylo prokázáno, že hrají zásadní roli při syntéze svalů a regeneraci po tréninku.


INFORMACE O DOPLŇKU

Balení: 90 kapslí
Hmotnost: 73 g

Dávkování: 1 kapsle
Počet dávek v balení: 90

  Složení   V jedné dávce % RHP*
  Aminolase - Směs proteáz stabilní v kyselém prostředí  250 mg  -


Další složky: celulóza (pro výrobu kapsle). 

*RHP - % Referenční hodnota příjmu



POUŽITÍ

Užívejte jednu kapsli Aminolase® na každých 25 gramů bílkovin. Zapijte Aminolase sklenicí vody před každým jídlem, obsahujícím větší množství bílkovin.

Jiná možnost podávání:

Kapsli můžete otevřít a nasypat ji přímo do proteinového nápoje. Nápoj však musíte zkonzumovat do pěti minut od přípravy, jinak začne Aminolase rozkládat bílkoviny na aminokyseliny a to výrazně negativně ovlivní chuť nápoje.


UPOZORNĚNÍ

  • Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Nepoužívejte, pokud je obal poškozen a kontaktujte nás.
  • Pokud se léčíte nebo jste těhotná nebo kojíte, poraďte se s lékařem před použitím doplňku.
  • Doplněk stravy by neměl být používán jako náhrada pestré stravy a zdravého životního stylu.

 

Jistě jste si všimli, že náš popis je málo konkrétní a všeobecný. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám neumožňuje popisovat účinky našich doplňků na lidský organismus. Informace si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu, v literatuře nebo na sociálních sítích. Hezká videa s titulky najdete i na youtube.

 

 

2 recenze - Aminolase TPA - Total Protein Assimilation - 90 kapslí

Přidat recenzi
1 2 3 4 5

  1. Anonym

    - 23.10.2022

    Funguje. Tento produkt používám již asi 4 týdny. Výsledky jsou lepší, než jsem čekal. Cvičím každý den, takže regenerace svalů je problematická. Ale po užívání tohoto produktu po dobu pouhých několika týdnů všechny mé bolavé svaly a bolesti spojené s každodenním odporovým tréninkem téměř zmizely. Moje svaly se cítí oživené každé ráno, když vstanu. Upřímně řečeno, přál bych si, abych o tomto produktu věděl už před lety.

  2. Sára

    - 02.01.2022

    Pomáhá při trávení bílkovin. Používám ho, když jím hodně bílkovin.